Om oss

Intresset för jakt har ökat något enormt i Sverige de senaste åren, inte minst med jakthund som tillförlitligt sällskap. Att jaga, en aktivitet som tidigare enbart utövades för överlevnads skull, har växt till något så mycket större. Med över 300.000 jägare runtom i Sverige har det för många blivit en naturlig del av livet.

Utrustning och trädog-387039_1920ning a och o

Innan du ger dig ut och jagar är det absolut nödvändigt att du investerat i en ordentlig utrustning och klädsel. Vad ska man ha på sig för att röra sig så ljudlöst som möjligt – och hur fungerar det här med kamouflage?

Visste du till exempel att jaktkniv är ett av de allra viktigaste redskapen att ha med sig när man jagar? Eller att vattentäta kläder är ett måste? Tar du dessutom med dig din fyrbenta vän på jakt är det otroligt viktigt att den är rätt tränad för sin uppgift. Bland annat orientering, konditionsträning och injagning av ett specifikt djur/flera djur är för hunden stora (och nödvändiga) steg att ta. Hunden ska förutom att vara din trogna partner vid jakt även kunna hitta hem. Allting går att tränas in med de rätta metoderna.

Det är mycket att hålla koll på när det kommer till jakt – men så är det ett av de äldsta friluftsaktiviteter som finns, och som varit närvarande sedan urminnes tider. På denna sida finner du en otroligt användbar samling artiklar vars syfte är att ge dig rekommendationer och vägledning i ämnet – allt för att din jaktupplevelse ska bli så lyckad som möjligt.